Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Ny teknik gör patienten delaktig i vården

Videosamtal inom vården ger läkare nya möjligheter att ställa en korrekt diagnos och gör samtidigt patienten mer delaktig. Nu testas tekniken på ett äldreboende som en del i ett av projekten inom TUCAP på Lindholmen Science Park.

För första gången i Västra Götalandsregionen testas digital videoteknik i patienternas hemmiljö. På ett äldreboendet strax utanför Uddevalla pågår just nu ett pilotprojekt där digital videoteknik testas i vården. Istället för att sjuksköterskan på äldreboendet ringer till distriktsläkaren då hon behöver läkarkonsultation så kopplar hon nu upp sig via en surfplatta. På så vis kan sjuksköterska, läkare och patient samtala tillsammans. 

– Videotekniken ger mig helt andra förutsättningar att ställa rätt diagnos då patienten själv kan delta i samtalet mellan mig och sköterskan, säger läkaren Maria Johansson till Bohusläningen.

Läs hela artikeln i Bohusläningen

Se en video hur tekniken används

videoteknik.jpg

TUCAP på Lindholmen Science Park driver projektet i samarbete med NU-sjukvården, Skaraborgs ambulanssjukvård och Göteborgs universitet. Projektet omfattar ett antal prov och försök med videoteknik, t.ex. tester av olika videotjänster i mobila tillämpningar men även rondering och diagnosticering via video.

Fler projekt inom TUCAP